torsdag 28 april 2011

Köttgryta med paprikaost

















En gryta är alltid gott tycker jag. Oftast kan det aldrig gå fel. Man slänger i det man har och voilá så har man en god middag. Tycker ni skall testa denna gryta, jättegod och passar perfekt till fredagsmyset eller festen.

Köttgryta med paprikaost.
Till: 4 personer
Tid: 1 timma

600 gr grytbitar, helst fläskkött
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
5 dl vatten
2 msk kalvfond
1 liten purjolök
1 msk smör eller margarin
2 tsk curry
2 tsk paprikapulver
2 msk vetemjöl
2 dl grädde
200 gr paprika flödeost (eller bojar)

Salta & peppra grytbitarna, stek i en stekpanna tills de fått fin färg, lägg dem sedan i en gryta. Häll på vatten och fond. Låt koka i 30 minuter på svag värme. Tag upp köttet och lägg i en ugnfast form. (Spara fonden!)
Skär purjolöken i 1/2 cm stora bitar, lägg i en kastrull, täck med vatten och koka upp i 1 minut. Häll av vattnet och strö över purjolöken över köttet. Smält smöret i en gryta, häll i curry och paprikapulver - låt fräsa i någon minut. Rör sedan ned mjölet, blanda, blanda, blanda. Späd med grädde och den fond som du kokte köttet i. Tag av kastrullen från värmen, lägg i paprikaosten och rör tills du fått en fin blank sås. Häll såsen över köttet och ställ in i ugnen på 225 grader i ca 15-20 minuter. Servera med hasselbackspotatis och en god sallad.

Inga kommentarer: