fredag 15 april 2011

Jordgubbskransar
















Kakor kan man äta när som helst - eller hur? Superbra att ha i frysen när man får oväntat besök. Perfekt att ha som fika när vårsolen helt plötsligt visar sig!

Jordgubbskransar.
Antal: ca 30 st
Tid: 30 minuter

175 gr rumsvarmt smör
1/2 dl florsocker
1/2 socker
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl potatismjöl
3 msk marsánpulver
1 äggula
Jordgubbssylt

Blanda smör, florsocker och socker väl. Lägg i de torra ingredienserna och rör i några minuter. Häll ned äggula, blanda till en fin smet. Häll i blandningen i en spritspåse och lägg bakplåtspapper på en plåt. Spritsa fina kransar och gör ett litet hål i mitten. Häll i en liten klick med jordgubbssylt. Ställ in mitt i ugnen i 175 grader i ca 10-15 minuter. Kakorna ska behålla sina fina vitafärg. Ta ut ur ugnen och låt svalna!

Inga kommentarer: