onsdag 2 januari 2013

Krämig tomatsoppa med lite sting.

Var så sugen på något gott & fräscht till kvällmat. En soppa fick det bli. Det serverades en supergod krämig tomatsoppa med creme fraische ett gott bröd jag köpt på COOP. Supergott & Enkelt, sköter nästan sig själv... Toppen att servera som förrätt med.


Krämig tomatsoppa med sting.
Till: 4 portioner
Tid: 30 minuter

2 burkar finkrossade tomater (á 400 gr)
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
3 dl hönsbuljong
2,5 dl matlagningsgrädde
1 lagerblad
1 msk chili (mer eller mindre - upp till dig)
1 msk basilika
1 tsk socker (gärna rörsocker)
Salt & svartpeppar
Färsk basilika, dekoration - inget måste

Gör så här.
Finhacka lök & vitlök, fräs tillsammans i en stekgryta med olivolja. Häll i de finkrossade tomaterna, hönsbuljong, lagerblad, chili, basilika, salt & svartpeppar. Låt puttra på spisen i cirka 15 minuter. Ta upp lagerbladet, mixa tomatblandningen jämt & fint. Häll i grädde & socker, smaka av mixa sedan lite till. 

Servera din soppa med creme fraische och ett gott bröd. Toppen med lite färsk basilika.