måndag 10 oktober 2011

Kyckling Sambal Oelek
















Nu är det åter igen måndag morgon och helgen har redan passerat förbi i en rasande fart. Vi har varit ute i naturen hela helgenb men även hunnit med ett besök på Gekås där vi förberett oss för vintern med pulkor och snöskyfflar.
När det är så här kallt som det är nu fullkomligt älskar jag grytor och goda såser. I lördags åt vi en av mina favoriträtter som min mamma alltid lagar åt mej - Kyckling Sambal oelek. Inte den mest fettsnålaste rätten, men är supergod och jättelätt att göra! Passar toppen om man är lite fler i sällskapet (eller lite färre)...

Lägger ut ett recept, som för mig är riktig "helg-mys-mat", men varför inte börja planera den goda maten inför den kommande fredag eller lördagen redan nu...

Kyckling Sambal Oelek.
Till: 6 personer
Tid: Ca 1 timma

6 kycklingfileér, frysta eller färska
2 paket bacon
1 purjolök
3 dl grädde
2 burkar vanlig creme fraische
1 msk chilisås
2 tsk sambal oelek
Riven ost

Hasselbackspotatis.
3-4 potatisar per person
Salt & Vitpeppar
Smält smör

Bryn bacon & purjolök, lägg i en ugnsäker form. Blanda grädde, creme fraische, chilisås & sambal oelek i en skål. Dela den frysta eller färska kycklingen i 3-4 bitar, inte för små! Lägg kycklingen på bacon & purjolöken, häll över såsen. Strö på ost, grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 45 minuter. Kolla att kycklingen är färdig. Servera med hasselbackspotatis och en god sallad.

Skala potatisen & skär tunna skåror. Lägg potatisen på en smord plåt, pensla med det smälta smöret. Salta & peppra, in i ugnen på 225 grader i ca 60 minuter. Ta ut efter 30 minuter och pensla med smör.

5 kommentarer:

Johanna sa...

Ville bara säga att jag börjat premunera på din blogg för du verkar laga så god mat & Baka så gott, jag behöver inspiration :)

Madeleine sa...

Låter väldigt gott. Ska jag pröva nån dag.

Lindie sa...

Hej Johanna! Vad kul att du börjat följa min blogg. Blir jag glad, tack!

Madeleine - Tycker jag att du ska göra. Kanske redan på fredag? :)

Helena Ljunggren sa...

Hoppsan! Så gott!

Lindie sa...

Hej Helena! Supergott tycker jag. Bjöd svärföräldrarna på det i helgen och det var väldigt omtyckt!