måndag 14 maj 2012

Currykyckling i lergryta


Hej på er!
Jättelänge sedan ag gjorde en uppdatering. Men måste bara dela med mig av något jag gjorde igår.
Jag gjorde något så fruktansvärt gott här hemma som ni måste testa! Enkelt & gott, precis som det ska vara. 

Currygryta med kyckling i lergryta
1 majskyckling, fryst eller färsk
Salt & peppar
Lergryta

Sås.
3 msk flytande margarin
5 tsk curry (mer eller mindre - upp till dig)
3 msk vetemjöl
Skyet från kycklingen
4 dl lättmjölk
2 1/2 dl vatten
2 msk creme fraiche
Salt

Gör så här.
Sätt ugnen på 225 grader. Salta & peppra kycklingen, lägg sedan ned den i lergrytan. Ställ in lergrytan i nedre delen av ugnen i cirka 60-70 minuter. För att kolla om kycklingen är klar skär du i kycklingen, i den tjockaste. Häll sedan av spadet i en skål & låt kycklingen svalna på en tallrik eller i lergrytan. 

Ta fram en stor kastrull. Smält  smöret i kastrullen & häll i curryn, låt fräsa en liten stund. Tillsätt sedan mjöl, rör om väl. Häll sedan i all vätska & creme fraichen, smaka av & salta. Häll i mer curry om du tycker det behövs. Dela sedan kycklingen i lagom stora bitar, blanda ned bitarna i såsen, värm sedan upp igen om det behövs. Servera med ris

SUPERGOTT! 

Inga kommentarer: