onsdag 11 maj 2011

Pizzabullar

















I en gammal gammal Lant tidning som ligger ute hos min pappa finns detta recept på pizzabullar. (Mat-Land nr 8, år 1992...) Var ju bara tvungen att testa dessa otroligt goda små bullar. Perfekt att ha i frysen till picknicken eller till matlådan. Eller varför inte fredagsmys? Jag gjorde 3 olika sorter, på en sats. Lovar att dina barn älskar dessa!

Pizzabullar.
Antal: ca 40 st
Tid: 1 timma och 15 minuter

Deg.
50 gr margarin eller 1/2 dl olja
5 dl mellanmjölk
50 gr jäst
1 tsk salt
1 msk socker
1 ägg
ca 13 dl vetemjöl

Fyllning 1. (Från Lant-tidning)
1 dl tomatketchup
1 paket bacon
2 dl riven västerbottenost, eller annan ost
1 msk pizzakrydda eller oregano

Fyllning 2. (Min)
1 dl tomatketchup
100 gr finhackad rökt skinka
5 stora champinjoner
2 dl riven cheddar
1 msk pizzakrydda

Fyllning 3. (Min)
1 dl tomatketchup
10 körsbärstomater
1 paket mozarella
Färsk basilika

Pensling
1 ägg
Några droppar kallt vatten

Smält margarinet häll på mjölken och värm till fingervarmt. Smula i jästen, tillsätt salt och socker. (Använder du olja - värm upp den tillsammans med mjölken tills den är fingervarm). Rör om tills jästen löst upp sig. Knäck sedan i 1 ägg och häll i 11 dl vetemjöl. (Mer om det behövs). Låt degen jäsa i bunken i 30 minuter. Arbeta och dela degen på mitten, jag delade på 3. Kavla ut till rektangel, ca 172 cm tjock. Bred på ketchupen , lämna 1 cm på ena långsidan. Rulla ihop pizzabullarna som en rulltårta - dela i 2 cm tjocka bitar, låt jäsa i 20 minuter på en plåt med bakplåtspapper.  Pensla bullarna med ägg - grädda mitt i ugnen, 225 grader i 10 minuter. Ät pizzabullarna varma eller frys in - tina i 200 grader.

Inga kommentarer: