fredag 21 januari 2011

Hallon & Blåbärspaj
















Nu börjar jag verkligen att längta efter våren. Varje årstid har sin charm men våren är magisk. När knopparna slår ut, fåglarna kvittrar och människor blir gladare. Är fantastiskt. Får att få in liten extra vårkänsla passar väl inget bättre än en hallon och blåbärspaj? Mmm...

Hallon & Blåbärspaj.
175 grader i ca 40 minuter

100 gr smör
2 1/2 dl mjöl
3/4 dl florsocker eller 1 dl vanligt strösocker
1 äggula
1/2 msk kallt vatten
1/2 msk grädde
1 krm salt

250 gr blåbär
250 gr hallon

Skär det kalla smöret i små bitar, blanda ihop det med mjölet. Häll i socker, äggula, vatten, grädde och salt. Blanda snabbt ihop till en fin och jämn pajdeg. Linda in pajdegen i plastfolié och låt vila i kylen i 45 minuter.
Ta ur de frysta bären från frysen och låt de tina i rumstemperatur.
När pajskalet vilat klart kavlar du ut, eller trycker ut skalet i en pajform, häll i bären och grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 40 minuter. Servera med en god vaniljsås eller vaniljglass. Låt smaka...

2 kommentarer:

Liten Lucky sa...

Ah vad gott det ser ut!!!!

Tess sa...

Tok god paj som jag kommer göra mängder av gånger framöver-Lovely!