söndag 2 januari 2011

Enkelt äppelmos
Idag när lillan skulle äta mat insåg jag att jag inte hade någon frukt till henne som hon alltid får efter maten. Har länge tänkt att börja laga egen mat till henne, men inte riktigt kommit till skott. Men idag blev dagen då ett superenkelt äppelmos hamnade i magen. Det är självklart inte bara småttingar som kan äta detta. Varför inte lägga lite på gröten eller på pannkakorna?

Enkelt äppelmos.1-2 mål

1 äpple
1 msk vatten från när äpplet kokat
1/2 tsk kanel

Skala äpplen och dela det på mitten. Ta bort kärnhus och lägg i en kastrull med vatten. Koka i ca 5-10 minuter, om du vill så släng i en 1/2 vaniljstång när det kokar. Sila bort vattnet, spara 1 msk. Lägg äpplet i en skål, mixa eller mosa tills det blivit till ett lent och fint mos. Häll i kanelen och låt det kallna.
Om du inte skall ge det till dina små kan du hälla i 1/2 tsk äppelkoncentrat, 1 tsk vaniljsocker eller honung. Tycker att Iris klarar sig bra utan det än så länge. Superenkelt!

1 kommentar:

Lynn sa...

Äppelmos med mjölk är ju så himla gott kom jag att tänka på nu ;) Men får väl dröja tills jag slipper dricka havre, blir liksom inte samma sak...