måndag 17 januari 2011

Thaigryta med röd curry

















I Vare serveras det ikväll en thaigryta med ris. Luktar gott och har lite sting. Något för alla sinnen. Och det bästa med denna rätt är att den är så lätt att göra!

Thaigryta med röd curry.
3 kycklingfileér
300 gr skinkstek (fläskkött)
1 påse red curry spice mix
1 burk röd curry paste
2 burkar kokosmjölk
1 msk kikkomansoya
2 dl mjölk
2 msk vetemjöl
2 gula lökar
2 burkar bambuskott
1 röd paprika
1 gul paprika
1 broccolihuvud
2 burkar hela champinjoner
1 burk majs

Strimla kyckling och fläskött, stek i en stekpanna och lägg över i en gryta. Skär ned lök och paprika i stora bitar, fräs i stekpanna tills det fått fin färg, häll ned i grytan. Tag sedan kokosmjölken och häll i tillsammans med hela bruken med currypaste och hela påsen med spice mixen, rör om. Häll i soya och svampen. Dela på svampen om du inte vill ha hela. Blanda sedan mjölk och mjöl tills mjölet löst upp sig, häll i och låt puttra (Oba! Givetvis går det jättebra att göra den redning man brukar göra).
5 minuter innan servering lägger du ned broccolie och majs, servera med ris eller nudlar och gärna lite cashewnötter. Smaklig måltid!

Inga kommentarer: