lördag 22 januari 2011

Pasta med smak av Karljohansvamp














Igår gjorde vi en så fantastiskt god och enkel pastarätt. Det bästa är att man kan variera så att den passar alla. Är du vegetarian kanske du väljer tofu eller fisk. Gillar du starka korvar eller kyckling går det alldeles utmärkt! Och som vanligt - busenkelt!

Pasta med smak av Karljohansvamp.
4 personer, 30 minuter

Fullkornstagiatelle för 4 personer

800 gr fläskfilé
200 gr champinjoner
1 1/2 röd paprika
1 squash
Olivolja med smak av karljohansvamp
Parmesanost
Salt & peppar

Koka tagiatellen enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen, ringla 1/2 dl olivolja med smak av karljohansvamp.

Skiva grönsakerna i ½ cm stora skivor, stek i en klick smör och lite olja. När du tycker att grönsakerna känns färdiga, lite mjuka men fortfarande med lite tuggmotstånd häller du i dem i pastan. Skiva fläskfilén ½ cm skivor, krydda med salt och peppar. Stek tills de är helt klara och blanda sedan ned i pastan. Ringla lite olivolja med smak av karljohansvamp över, blanda väl. Servera med en vällagrad parmesan och ett glas mousserande vin - fantastiskt!

Inga kommentarer: