måndag 28 februari 2011

Potatissallad med citronkyckling och jordgubssallad














Kalla mig knasig men jag blev så sugen på en potatissallad idag. Så, är det bara jag som associerar denna maträtt till sommar och värme??? Jaja, gott är det iallafall!

Potatissallad med vitlök.
Till: 4 personer
Tid: 30 minuter

8 stora potatisar eller 12 små
2 äpplen
1 vitlöksklyfta
4 dl creme fraiche
1 msk majonäs
1 rödlök
Salt & peppar

Skala och skär potatisen i 1 x 1 sm stora bitar, koka tills den är klar - låt potatisen svalna. Blanda creme fraiche, majonäs (gillar man majonäs så tar man mer, men var försiktig, smakar mer än vad man tror) och en pressad vitlöksklyfta i en bunke, salta och peppra. Finhacka rödlöken o äpplena, häll ned i creme fraicheblandningen tillsammans med den kalla potatisen - smaksätt med mer salt och peppar om det behövs.

Citronkyckling.
Till: 4 personer
Tid: 30 minuter

4 kycklingfileér
Citronsalt
Nymald peppar

Salta och peppra fileerna på båda sidor - stek dem i smör tills de är fint gyllenbruna.Läggdem i en smord form och ställ in i ugnen, 175 gr i 20-25 minuter.

Jordgubbsallad med fetaost.

1 påse med färdig sallad
10 jordgubbar
100 gr fetaost
1/4 gurka
1/2 dl solrosfrön
Skär jorgubbar, fetaost och gurka i fina skivor. Blanda med salladen och solrosfröna - fräscht!

Lycka till - Smaklig måltid.

Inga kommentarer: