söndag 20 februari 2011

Kladdkaka
















Att njuta en en kladdkaka med lättvispad vaniljgrädde är aldrig fel tycker jag, speciellt inte när man inte känner att kroppen är riktigt 100. Man får helt enkelt inte glömma att skämma bort sig själv!

Kladdkaka.

1 timma

3 ägg
4 dl socker
150 gr smält margarin eller smör
2 1/2 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm salt

Vaniljgrädde.
3 dl grädde
2 dl mjuk vaniljglass
Vispa grädde och glass till en lösvispad grädde.

Blanda alla de torra ingredienser i en bunke. (När du häller ned kakaon siktar du ned den så slipper du kakaoklumpar). Lägg i äggen, ett i sänder, vispa vispa vispa... Häll i smöret och blanda ihop till en fin och jämn smet. Vispa ägg och socker pösigt, smält smöret. Grädda mitt i ugnen i 150 grader i 50-55 minuter. Servera med lösvispad vaniljgrädde, grädde eller glass och inlagda päronskivor, mmmmm......

Inga kommentarer: