tisdag 31 maj 2011

Tacopaj
Alltid när vi äter tacos så blir det en hel del köttfärs och grönsaker över. Antingen fryser jag in färsen och använder en annan dag eller så gör jag en paj. I Fredags åt vi tacos och igår blev det en tacopaj. Perfekt att förbereda på morgonen så att man kan äta den på kvällen efter en lång dag på stranden! Testade ett nytt pajskal igår. Lånade det av Linneas skafferi. Receptet hittar du här! (Står även med i receptet såklart).
Tacopaj.
Till: 6-8 personer
Tid: 1 timma & 15 minuter

Pajdeg.
3 dl vetemjöl
150 g kallt smör
2 msk iskallt vatten

Fyllning.
400 gr tacofärs
Kokosflingor
Salsasås - het, mellan eller mild, du väljer
3 tomater
1 dl mjölk
1 1/2 dl grädde
3 ägg
Salt & Peppar
Riven ost

Dela det kalla smöret i små bitar, lägg i en matberedare. Tillsätt mjölet och rör snabbt om. Häll sedan i det iskalla vattnet och arbeta snabbt ihop en deg. Låt ligga i kylen i minst 30 minuter.
Tryck ut pajskalet i en form med avtagbara kanter, lägg folié på kanterna så att degen inte faller ned undder förgräddningen. Nagga botten med en gaffel. Ställ in mitt i ugnen, 225 gr i 15 minuter.

Börja med att lägga färsen i det förgräddade pajskalet. Klicka ut salsa och strö över kokos. Skär tomaterna i fina skivor och lägg på kokosen. Blanda ägg, grädde, mjölk, salt & peppar, häll över tomaterna. Lägg till sist på den rivna osten, grädda mitt i ugnen, 200 grader i 30 minuter eller till äggstaningen har hårdnat.

Inga kommentarer: