söndag 8 maj 2011

Havreblommor
















Här kommer ett recept på en kaka som vi alltid äter hemma hos min mamma. Hon brukar göra den i en stor form, men jag valde att göra den i små söta formar. Passar bra till fikan eller som en efterrätt, eller "bara för att"... Kakan är spröd och kombinationen av sött & syrligt är jättesmarrigt.

Havreblommor.
Antal: ca 14 st
Tid: 30 minuter

175 gr rumstemp. smör
1 dl socker
3 dl havregryn
3 dl vetemjöl

20 gr smält smör till formarna

Blanda smör och socker i en bunke. Häll sedan i havregryn och vetemjöl. Rör snabbt ihop till en jämn smet. Smält 20 gr smör och pensla non-stick formarna. Tryck sedan ut havresmeten, sätt in mitt i ugnen, 160 gr i 20-25 minuter. Ta ut kakorna & låt dem bli ljumna. (Låt de inte kallna!) Tryck försiktigt på sidorna för att få loss havreblomman. Servera med bär och en god vaniljglass.

Inga kommentarer: