lördag 14 maj 2011

Choladmousse med marscapone
















Min älskade sambo verkligen avgudar choklad. Igår överraskade jag han med en härlig efterrätt - en riktig chokladbomb! Ganska mäktig & lite tjockare konsistens än "vanlig mousse" med mycket chokladsmak. Efterrätten är supergod med jordgubbar och ett mousserande vin...

Chokladmousse med marscaponeost.
Till: 6 personer
Tid: 15 minuter

150 gr 70 % choklad
2 dl vispgrädde
3 tsk florsocker
250 gr marscaponeost
6 fina jordgubbar

Lägg chokladen i en bunke. Värm upp grädden tills den nästan kokar, häll den över chokladen och rör om tills chokladen har löst upp sig. Tillsätt florsocker och marscapone, vispa tills du får en fin jämn chokladsmet. Häll i en spritspåse och spritsa i små söta dessertskålar, champagneglas, eller små kaffekoppar.... Servera med jordgubbar och kanske ett blad med mynta. Smaska i dig den direkt eller ställ in i kylen.

Inga kommentarer: