fredag 20 maj 2011

Lammfärsbiffar
















Till helgen tycker jag att du skall passa på att skämma bort dig med lite lammfärsbiffar. Har du möjlighet så köp färsk lammfärs. Servera med pitabröd eller en god sallad tillsammans med tzatziki. Kanske ett glas vin på det?

Lammfärsbiffar.
Antal: 6 st

600 gr lammfärs
5 blad citronmeliss
5 bladmynta
1 1/2 tsk havssalt
2 krm nymald svartpeppar
3 pressade vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 ägg

Lägg färsen i en stor bunke. Finhacka de färska kryddorna, pressa ned vitlöken och häll i salt, svartpeppar, olivolja och ägg. Blanda till en fin smet. Forma 6 lika stora biffar, grilla (direkt grillning) ca 2-3 minuter på varje sida.

Mynta ger väldigt mycket smak tycker jag så var försikig men lägg gärna ned mer om känner för det.

Inga kommentarer: