söndag 20 mars 2011

Banana-cake med choklad
















Hos oss är det ganska ofta som det ligger lite bruna bananer över i fruktskålen. Lite mindre nu eftersom lillan älskar bruna bananer. Iris motto är: Desto brunare desto godare! Men idag kände jag för att baka och det fick bli banan-kaka med choklad. Gott tycker jag, att blanda choklad och banan. Gillar du nu inte banan så strunta i den, funkar lika bra utan. Testa vettja!

Banana-cake med choklad.
Tid: 1 timma

2 ägg
3 dl socker
150 gr smält smör
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl mjölk
1 msk kakao
2 bananer

Ställ ugnen på 175 gr
, smöra en, eller två små form(ar) och pudra dem med kakao. Blanda ägg och socker till en vit fin smet. Blanda där efter mjöl och bakpulver i en bunke. Smält smöret och häll ned i smeten tillsammans med mjölet & mjölken. Ta ca 1/3 av smeten och lägg i en ny ren bunke, häll i kakao och blanda väl. Ta sedan den "vita" smeten och häll i formen, häll sedan i kakaosmeten (i mitten). Skiva bananerna och lägg på, ställ in mitt i ugnen i 45 minuter, kolla av med en sticka att din kaka är klar.

4 kommentarer:

Tess sa...

Kul att se att formarna du fick kom till nytta :) Ser smarrigt ut!

Lindie sa...

Ja men de är ju så fina. Tack så mycket!

Sandra sa...

Mmm, vad gott!!!

Lindie sa...

Ja men det är så gott att kombinera choklad och banan. Kan nästan aldrig bli fel!