måndag 14 mars 2011

Fetaost-Burgare á la Lindie
















Jag är inte fast i basilika och fetaostträsket, men tycker det är en otroligt god komination när det kommer till biffar. Gör det lilla extra så att säga. Varför inte ta fram grillen och grilla dessa goda burgare? Eller så nöjer du dig med att steka dem i pannan. Förbered dem på eftermiddagen om du har ont om tid och ställ in i kylen, lätt som en plätt....

Lindies burgare.
Antal: 10 st
Tid: 45 minuter

800 gr nötfärs
2 gula lökar
15 blad basilika
1 paket fetaost
2 ägg
Salt & nymald peppar

Finhacka lök och basilika, lägg i en bunke. Smula ned fetaost och häll ned nötfärs och ägg - blanda tills det blir en jämn smet - dock inte för mycket. Salta och peppra, forma 10 burgare, lägg på folié (ca 100 gr i varje).Stek varje sida i ungefär 3 minuter.

Inga kommentarer: