Idag är det picknick hos oss. Superhärligt väder, vårsolen visar sig verkligen från sin bästa sida. Bakade bullar i morse som vi hade med oss. Var bara tvungen att testa detta bull-recept som jag såg på TV4 för ett par veckor sedan. Madeleine Thell är skapar av detta recept - varför uppfinna hjulet en gång till?
Deg.
700 gr mjölk
120 gr jäst
250 gr socker
200 gr smör, rumstempererat
24 gr kardemumma
16 gr salt
1550-1600gr vetemjöl special
Remons (fyllning)
250 g mandelmassa
200 g smör, rumstemperarat
140 g vit sirap
60 g marsán vaniljkrämspulver
30 g vatten
Smaksättning 1
Kanel
Kanel
Smaksättning 2
Tranbär, torkade och hackade Röd hushållsfärg
Tranbär, torkade och hackade Röd hushållsfärg
Bullar
Häll i alla ingredienser i degbunken, knåda degen 10 minuter i maskin på låg hastighet. Öka hastigheten och knåda ytterligare 5 minuter. Låt degen vila i bunken, täckt med plastfolie, 30 minuter.
Häll i alla ingredienser i degbunken, knåda degen 10 minuter i maskin på låg hastighet. Öka hastigheten och knåda ytterligare 5 minuter. Låt degen vila i bunken, täckt med plastfolie, 30 minuter.
Baka ut valfria bullar/längder, fyll med remons och låt jäsa 30-60 minuter beroende på värmen i rummet. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa två ägg pensla bullarena och strö på strösocker. Baka mitt i ugnen, 200 gr i 8-10 minuter och längder i 14-16 minuter. Låt dina goda bullar sedan svalna på galler.
Remons
Arbeta mandelmassan mjuk (gärna i maskin med vinge). Tillsätt smöret lite i taget och arbeta till en jämn massa. Tillsätt sirap, marsánpulver och sist vatten. Rör till en klumpfri massa. Smaksätt remonsen med kanel efter eget tycke och smak eller hackade torkade tranbär och lite röd hushållsfärg.
Remons
Arbeta mandelmassan mjuk (gärna i maskin med vinge). Tillsätt smöret lite i taget och arbeta till en jämn massa. Tillsätt sirap, marsánpulver och sist vatten. Rör till en klumpfri massa. Smaksätt remonsen med kanel efter eget tycke och smak eller hackade torkade tranbär och lite röd hushållsfärg.
2 kommentarer:
OJ OJ OJ så goda dom ser ut!!! VILL HA! Vad du är duktig Lindie :)
Men tack goa Anna! Bullarna var verkligen goda! Rekomenderar jag :)
Skicka en kommentar