fredag 8 april 2011

Potatis- & Kasslergratäng
















När jag lagar mat kan jag ibland tycka att det är supersmidigt att ha allt i en form - slippa en massa olika moment. Och hur bra är det då inte med en god gratäng när tiden inte riktigt räcker till? Man kan fylla den med vad man vill - bara din kreativitet som sätter stopp. I går kväll fyllde jag min med kassler och muskotnöt, vad fyller du din med?

Potatis- & Kasslergratäng.
Tid: ca 1 timma
Till: 4-6 personer

1 kg potatis
600 gr kassler
2 små gula lökar
Muskotnöt
4 dl matlagningsgrädde eller vanlig
Salt & Peppar
200 gr västerbottenost

Börja med att smörja en gratängform med olja. Skala och skiva potatisen i 1/2 cm tjocka skivor. Dela löken på mitten och skär i tunna halvmånar och strimla kasslern fint. Varva potatis, salt & peppar, riven muskot, lök och kassler. Uprepa en gång till, avsluta med potatisen. Häll över grädde, salt & peppar och avsluta med att toppa med den rivna västerbottenosten. Ställ in mitt i ugnen i 175 gr i 45-55 minuter. Servera med en god tomatsallad.

Inga kommentarer: