torsdag 21 april 2011

Chili con carne med sting

Jag har varit dålig på att uppdatera min blogg men i nuläget så tar vår trädgård all min tid. Att titta ut varje dag och enbart se en slät jordhög som nu göder allt ogräs som växer upp otroligt snabbt är väldigt tidskrävande. Men nu börjar vi komma i fas och slutet kan vara nära!

Chili con carne lagade vi alltid när vi åkte på våra veckolånga bilsemester genom Europa. Vi är en stor familj - 6 barn som skall mättas med ett stormkök. Därför behövde maten vara enkel och mättande samtidigt som det skulle kunna lagas vid en vägkant någonstans i Italien, Jugoslavien, Frankrike, Spanien......

Chili con carne med sting.
Tid: 30 minuter
Till: 4 personer

500 gr nötfärs
1 paket bacon
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 ekologisk köttbuljong
2 dl tomatpuré
1 röd paprika
1-2 msk chilipulver
1 dl vatten
1 burk vita bönor i tomatsås
1 tsk oregano
1 nypa socker
1 tsk cayénnepeppar
Salt & peppar

"Findela" baconet och knaperstek det i en stekgryta - ta upp och låt rinna av på ett hushållspapper. Finhacka löken och stek i olja. Lägg i nötfärsen och pressa i vitlöken, stek tills färsen är klar. Smula ned en buljongtärning, skär paprika i jämna bitar, lägg ned tillsammans med baconet. Häll i tomatpuré, chilipulver och vatten, låt det småputtra i några minuter. Lägg i bönorna och en nypa socker. Smaka sedan av med kryddor. Servera med ris eller bulgur, en god tomatsallad och ett gott bröd!

Inga kommentarer: