tisdag 28 december 2010

Parmainlindad kycklingfilé med klyftpotatis
















När Mikael jobbar sin natthelg har vi alltid en god mysmiddag på måndagskvällen. Igår gjorde vi parmainlindad kycklingfilé med klyftpotatis. Superenkelt är det och det går även att förbereda dagen innan + att du kan göra potatisen och kycklingen samtidigt i ugnen... Toppen tycker jag!

Parmainlindad kycklingfilé.
4 personer, 225 grader i 15 minuter

4 kycklingfileér
1 tsk salt
1 kram svarpeppar
2 tsk oregano
4 stora/8 små parmaskivor

Sås.
2 dl grädde
2 msk balsamvinäger
1 msk kycklingfond
2 pressade vitlöksklyftor

Klyftpotatis.
12 medelstora potatis - fasta
Flingsalt
Nymald svartpeppar
Olja (Raps-, oliv- eller majsolja)

Skala och skiva potatisen till klyftor. Lägg i en kastrull och låt koka i 5 minuter. Lägg sedan potatisen på en plåt, ringla över olja, flingsalt och svartpeppar, rör om. Sätt in potatisen mitt i ugnen i 225 grader i 20-25 minuter, rör om efter 10 minuter. Om du har grillfunktion på din ugn, höj värmen till 240 grader de sista 5-10 minuterna för att få en härligt gyllenbrun färg och en krispig yta. När du serverar potatisen, häll över lite flingsalt.

Krydda kyckling, stek i en stekpanna med en klick smör eller lite olja tills de fått fina färg. Linda in dem i parmaskinsa och lägg dem i en ugnsfast form.
Vispa upp grädden, lite "halvfluffig". Blanda ned balsamvinäger, kycklingfond och vitlök. Rör om och häll över kycklingfileérna. Ställ in formen mitt i 225 grader, i 15 minuter. Servera med klyftpotatis och en god, fräsch grönsallad. Smarrigt!

1 kommentar:

Unknown sa...

Låter gott! Tack för tipset :)