fredag 17 december 2010

Surdegsbröd nummero 2...

Men jag blev så himla sugen på ett till surdegsbröd - denna gången med grunden av dinkel... Jag visste mig ha receptet på detta, någonstan i mina gömmor. Och visst hade jag rätt... Sagt o gjort står nu ännu en glasburk och jäser. Testa det du med, är på fullkornsdinkel, jättegott och jättelätt!

Dag 1.

1 dl ljummet vatten (ca 40 grader)
1 dl fullkornsdinkel

Blanda ihop i en bunke och lägg över en bakhanduk, eller i en glasburk. Rör om en gång om dagen i 3 dygn.

Dag 4:a...
Klicka här för att ta del av fortsättningen av detta supergoda surdegsbröd...
Trevlig kväll!

1 kommentar:

Anonym sa...

Älskar surdegsbröd, tycker inte heller att det blir dåligt så fort.

Kram från Tini Tut, nu kan jag titta in och läsa mer hehe.