I det här underbara höstrusket måste ni bara testa denna fantastiskt goda gulaschsoppa. Finns det något som påminner om härliga dagar i skidbacken eller underbara gnistrande frostflingor så är det just - GULASCHSOPPA. Finns hundra olika varianter men här hemma gör vi den med nötfärs och en härlig blandning av goda kryddor. Passar bra att bjuda nära och kära på eller varför inte till lunch...
Gulaschsoppa.
Till: 6 personer
Tid: ca 45-60 minuter
600 gr nötfärs
2 msk smör
8 potatisar
1 1/2 morot
3 gula lökar
2 röda paprikor
9 dl vatten
6 dl mjölk
0,75 dl tomatpuré
3 tsk salt
1 1/2 tsk oregano
1 1/2 tsk grov svartpeppar, nymald
1 1/2 msk paprikapulver
1 1/2 tsk körvel
Creme fraiche med vitlök.
1 liten burk creme fraiche
2 vitlöksklyftor, pressade
Gör så här.
Börja med att skala potatis och morötter. Hacka lök, paprika & potatis i fina tärningar (Spara 2 potatisar till lite senare). Bryn sedan nötfärsen i en gryta tillsammans med smör, häll sedan i löken. Lägg i potatis och paprika, fräs på en stund.
Riv morötterna & de två potatisarna du sparat, häll ned i grytan. Mät sedan upp vatten och mjölk, tillsätt tillsammans med tomatpurén, rör om. Låt koka i 30 minuter. Blanda under tiden creme fraiche med vitlök. Smaka till sist av med kryddorna. Servera din goda soppan med en klick creme fraichen, tillsammans med en god kall öl.
Riv morötterna & de två potatisarna du sparat, häll ned i grytan. Mät sedan upp vatten och mjölk, tillsätt tillsammans med tomatpurén, rör om. Låt koka i 30 minuter. Blanda under tiden creme fraiche med vitlök. Smaka till sist av med kryddorna. Servera din goda soppan med en klick creme fraichen, tillsammans med en god kall öl.
1 kommentar:
Hej Lindie.....Skall prova din soppa .Har oxå ett recept på en jätte god Gulaschsoppa./kram Eva
Skicka en kommentar