lördag 8 januari 2011

Choklad och mandelbiscotti























I vårt hus dricks det förmiddagskaffe! En härlig avkopplingsstund med något sött och gott är aldrig fel, eller vad säger du? Igår bakade jag choklad- och mandelbiscotti som fick stå i ugnen och torka över natten, trevlig överraskning i förmiddags när vi satte oss ned en stund och njöt av en kopp kaffe...

Choklad och mandelbiscotti.
ca 60 st, 50 minuter + eftertorkning

6 1/2 dl vetemjöl
75 gr smör
3 ägg
1 1/2 tsk bakpulver
1 dl strösocker
1 dl råsocker
2 tsk vaniljsocker
150 gr sötmandel
2 msk kakao
1 krm salt

Pensling.
1 ägg
3 tsk vatten
2 tsk socker

Blanda socker och smör. Tillsätt sedan äggen, ett i sänder - vispa noga. Blanda de övriga ingredienserna i en bunke och häll i socker- och smörblandningen, rör om. Rulla 4 längder, lägg på en plåt och platta till. Blanda sedan ägg, vatten och socker som du sedan penslar på dina biscotti. Grädda mitt i ugnen i 150 grader i 40 minuter, låt sedan eftertorka i den avstängda ugnen, gärna över natten om du kan hålla dig - Något litet och något gott!

Inga kommentarer: