onsdag 15 juni 2011

Vitlöksbröd med persilja och prästost
















Jag tror att man antingen älskar eller hatar vitlök. Jag Ä L S K A R vitlök och tror inte att jag hade klarat mig utan denna smaksättare i min matlagning. Här kommer ett recept på vitlöksbröd, perfekt att ha som en förrätt till dina hungriga gäster medans du lagar klart huvudrätten.

Vitlöksbröd med persilja och prästost.
Till: 4 personer
Tid: 30 minuter

1 baguette
75 gr smör
1 msk persilja
3 vitlöksklyftor, pressade
Salt & svartpeppar
Prästost

Blanda, smör, finhackad persilja, pressad vitlök, salt & peppar i en skål. Skär en skåra i baguetten, bred på smöret, gratinera i 225 gr tills smöret smält riktigt ordentligt. Ta ut baugetten, strö över lite prästost, ställ tillbaka in i ugnen tills ostan smält. Servera på en gång.

Inga kommentarer: