söndag 12 juni 2011

Grillad kycklingfilé

Att ha färska örter planterat i trädgården eller i en kruka
är nästan oförskämt lyxigt och gott...
































Låt färsk salvia, rosmarin, citron & vitlök vara smaksättere när du marinerar din kyckling eller varför inte något annat gott kött? Lägg gärna fileén i marinaden på morgonen och grilla på kvällen.

Grillad kycklingfilé marinerad med salvia, rosmarin, citron och vitlök.
Till: 4 personer

4 kycklingfileér
1 1/2 dl majsolja
10 blad salvia
1 kvist rosmarin
1/2 citron (skal & saft)
4 vitlöksklyftor
Salt & peppar

Blanda olja, citronsaft, salt & peppar i en bunke. Mortla salvia och rosmarin, krossa vitlöken, blanda allt i en bunke tillammans med citronskalet. Gnid in kycklingfileérna ordentligt, lägg dem i en påse. Häll sedan över blandningen, skaka. Låt fileérna vila i kylen, gärna över dagen tills det är dags för grillning. Grilla fileérna i ca 6 minuter på varje sida, kolla så att de är helt klara!

Inga kommentarer: