onsdag 6 april 2011

Kreolsk gryta
















I dag i Varbergs Posten har jag fått äran att vara med på ett litet hörn. Jätteroligt tycker jag! I repotaget finns ett recept på en gryta - En kreolsk gryta där så många smaker möts. Är som en smakexplosion, ja en riktig smaksensation. Det är en superenkel gryta att laga, passar både till vardag och fest. Byt ut den kokta potatisen mot hasselback- eller klyftpotatis. Servera grytan med en kall god öl och en fräsch sallad. Lätt att göra till flera personer och går alldeles utmärkt att förbereda på förmiddagen eller dagen innan - perfekt!

Kreolsk gryta.
Till: 6 personer
Tid: 30-45 minuter

900 gr fläskfilé
300 gr chorizo
1 röd parikor
1 gul paprika
1 msk chili
2 dl syltlök
2 dl inlagd gurka
1 msk vetemjöl
1 tsk mejram
3 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
5 dl matlagningsgrädde
2 dl vatten

Börja med att skära ned fläskfileén och chorizokorven i skivor, ca 1/2 cm tjocka. Stek köttet i en gryta tills den fått fin färg, lägg sedan filén på en tallrik. Lägg i en klick med smör i grytan och blanda sedan i chili - fräs på under omrörning i några minuter. Lägg sedan i chorizon, stek tills den fått färg. Lägg sedan i fläskfileén och strö över vetemjölet, blanda. Häll ned de övriga ingredienserna, vänta med grädde och vatten till sist. Låt småputtra i 10 minuter, smaka av och servera med potatis, svarta oliver, kokt broccolie och en klick med creme fraiche, supersmarrigt!

4 kommentarer:

Kim sa...

Wow, grattis och vad kul det var att se dig i VP Lindie!!! Nya Leila kanske ;)

Anonym sa...

Hej Lindie

Din blogg är verkligen jättefin och inspirerande. Kul att läsa om dig i vbg posten. Ha det bra och hoppas vi kan träffas snart.
Kram Emma P

Frostrosor sa...

Grattis till uppmärksamheten! Finns det att läsa digitalt så lägg gärna i en länk! Gottegryta, ser smaskens ut!

Lindie sa...

Tack så mycket för responsen! Jättekul tycker jag och hoppas ni finner något gott!

Frostrosor - Tack så mycket! Jag har lagt ut länken i det nya inlägget.

Ha det så gott!