söndag 20 november 2011

Lite lyxigare köttfärssås...









Idag stod jag i köket & hade noll inspiration över till vad vi skulle ha till lunch. Orkade inte handla, öppnade kylen där jag blev stående, stirrandes... Först tänkte jag en pastagratäng av något slag, men eftersom lunchtimman vilade på sina sista 5 minuter, var det dags att va snabb & smart. Fick bli en köttfärssås med egengjord tomatkross & smält parmesan - där av namnet "lyxigare"... Gott Gott GOTT!

Lite lyxigare köttfärssås.
Till: ca 4 personer
Tid: 30 minuter

Fullkornsspagetti till 4 personer

2 msk olivolja
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
4 mellanstora tomater
2 msk tomatpuré
1 1/2 msk balsamvinäger
1 msk basilika
1 tsk rörsocker (strösocker)
1 tsk salt
Svartpeppar
600 gr nötfärs
1 st  fond du chef (funkar nog med en köttbuljongtärning)
1 dl riven parmesan eller annan god stark ost

Gör så här.
Börja med att koka spagetti i en stor kastrull, enligt anvisningarna på paketet. När spagettin är klar, häll av vatten & lägg tillbaka spagetting i kastrullen.
Finhacka den gula löken. Häll i olivoljan i en kastrull, värm upp. I med den finhackade löken, pressa ned vitlök, låt fräsa i ca 5 minuter, rör om. Finhacka tomaterna, häll ned dem tillsammans med tomatpuré, vinäger, basilika, socker, salt & peppar, rör & låt den småputtra. Glöm inte att smaka av.

Stek nötfärsen i en stekpanna, häll i fond du chef (en buljong utan tillsatser), låt buljongen smälta ned tillsammans med parmesanen. Häll sedan över tomatsåsen. Blanda sedan allt i pastakastrullen, servera med lite riven parmesan. Klart!

2 kommentarer:

Nathalie sa...

Ibland behöver det inte vara krångligare än så :) Ser himla gott ut :D

Lindie sa...

Sant sant Nathalie! Var jättegott men rekomenderar att äta upp på en gång :)