tisdag 15 februari 2011

Enkel fläskfilégryta

























Igår var, som säkerligen alla vet, alla hjärtans dag. En mysig dag då jag tycker att man skall stanna upp sitt hektiska liv och omge sina närmaste med extra mycket kärlek!
Igår var det en helt vanlig vardag, fylld med olika "sysslor". Till kvällen lagade jag en otroligt enkel fläskfilé gryta till oss. Superbra om man inte har all tid i världen men ändå vill bjuda på något gott. Kanske inte den nyttigaste men vem orkar alltid tänka på det. Till grytan serverades ett gott rött vin till - Mayu. Ganska lent i smaken, helt okej. Passade bra till fläsfilén tycker jag.

Fläsfilégryta.
3 personer, 30 minuter

1 fläskfilé
200 gr champinjoner
5 dl matlagningsgrädde
Salt & peppar
2 msk kikkoman soya

Ris till 3 personer

Putsa fläskfilén och skär den i centimetertjocka skivor. Tryck ut skivorna och krydda dem med salt & peppar på båda sidorna - stek med milda i en stekpanna. När fileén är färdigstekt lägger du dem på en tallrik.
Skiva champinjonerna och stek i samma stekpanna som innan, lägg i en klick milda och låt campinjonerna få en fin färg. Lägg sedan ned fläskfilén och häll i grädden och kikkomansoya - låt småputtra medan riset kokar klart. Smaka av och severa med en god sallad. Barnsligt enkelt!

Inga kommentarer: