onsdag 1 juni 2011

Snabba små söta pajer!
















Igår hade vi söta Julia på besök. Passade på att göra små söta rabarberpajer som du givetvis kan fylla med vad du vill. Tycker det är väldigt mysigt att kunna sätta fram var sin paj istället för en stor. Charmigt och personligt på något sätt. Lånade receptet från "Sommarens söta".

Små söta pajer.
Till: Ca 6 små pajer
Tid: 30 minuter

Smuldeg.
175 gr rumsvarmt smör
1 1/2 dl socker
4 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker

Fyllning.
ca 5 dl rabarber/bär
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk potatismjöl

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla ingredienser i en matberedare eller för hand. Rör sedan ihop bären/rabarberna med socker, vaniljsocker och potatismjöl.Lägg lite smuldeg i botten på formarna, sedan lite fyllning och toppa med lite mer smuldeg. Grädda i ca 15 minuter mitt i ugnen. Strö på lite florsocker när pajen är ljummen. Servera med glass eller vaniljsås.

1 kommentar:

Anonym sa...

Gud vad gott det ser ut.. men tvilingmamma som jag är innebär att man inte har så mkt tid för matlagning och precis som många andra är det lätt att hamna i gamla spår (laga samma mat varje vecka). Jag skulle efterfråga en veckomeny med "lättlagad rolig och god vardagsmat"! Tid för varje rätt bör vara max 30-45 min.. Bara en tanke ;) dela med dig ännu mer av din vardag!

Stor kram Evelina