söndag 11 december 2011

Pannbiff
Jag verkligen älskar svensk husmanskost. Pannbiffar är något som slår det mesta i de flesta lägen. Det tar inte så lång tid, kräver inte en massa konstiga produkter & det smakar fantastiskt gott. Testa mina pannbiffar vettja. Servera med potatismos/potatis en en god brunsås tillsammans med egengjorda inlagda gurkor. Gott...

Pannbiff.
Till: ca 6 personer
Tid: 45-60 minuter

1,3 kg blandfärs
1 1/2 dl mjölk
4 msk ströbröd
1 1/2 msk potatismjöl
2 små gula lökar (rivna)
2 ägg
2 msk kikkoman soya
Några riv av muskotnöt
4 tsk salt
2 krm svartpeppar
Smör

6 gula lökar
2 tsk socker
1/2 dl vatten
Smör

Gör så här.
Börja med att bland mjölk, ströbröd & potatismjöl i en stor bunke. Låt vila i 5-10 minuter, tills blandningen stelnat. Riv sedan ned den gula löken tillsammans med ägg, kikkoman soya, muskotnöt, salt & peppar. Häll till sist ned blandfärsen, blanda till en fin smet. Forma fina biffar, låt de vila i kylskåp i 15 minuter.

Under tiden biffarna vilar , skala och hacka den gula löken. Lägg ned i en het stekpanna med smör. Strö över socker & stek tills den fått fin gul färg. Häll över vattnet och låt det bubbla på tills vattnet är borta. Lägg sedan löken i en bunke.

Stek biffarna i samma panna som löken (gör ej rent den). Cirka 2-3 minuter/sida. Lägg i en form, häll över den steka löken. Servera med brunsås, potatis, inlagd gurka & lingon.

Inga kommentarer: