fredag 7 september 2012

Valnötspesto




Som jag skrev i förra inlägget fick jag ett paket från Buzzador på posten här om dagen. Testar parmesan & Balsamico från Zeta. Idag körde vi en valnötspesto till vår spagetti. Valde parmesanen som var lagrad i 28 månader - blev mycket smak & blev väldigt gott. Är man lite känslig mot parmesan byter man ut den mot en med mindre lagringstid, eller så drar man ned mängden lite grann.
Valnötspesto.
Till: 2 personer
Tid: 10 minuter
1 kruka färsk basilika
25 gram valnötter
40 gr 28 månaders parmesan
1 dl olivolja
1 vitlöksklyfta
Salt & peppar
Plocka av basilikan & dela parmesanen. Häll ned alla ingredienserna i en mixer, mixa ordentligt. Blanda i din nykokta pasta, gott, gott, GOTT!! KLART!

torsdag 6 september 2012

Kycklingfilé med parmesan, vitlök & basilika



Jag har förmånen att få testa Zetas produkter genom Buzzador. Igår kom det ett paket på posten fylld med godsaker. Parmigiano Reggiano, tre olika lagringstider: 14, 22 & 28 månader & en balsamvinäger med smak av fikon. Var tvungen att testa på en gång - det blev en kycklingfilé fylld med parmesan, vitlök, smör & Basilika - supergott! Serverade det med ugnsgrillade rotfrukter& en tzatziki.
Kycklingfilé med parmesan, vitlök & basilika.
Till: 2 personer
Till: 30-40 minuter
2 kycklingfiléer
2 1/2 msk parmesan
1 dl färsk basilika
1 stor vitlöksklyfta
25 gram smör
6 tandpetare
Gör så här.
Börja med att dela filéerna på mitten, men skär inte ända igenom. Sätt ugnen på 225 grader. Mixa parmesan, basilika, smör & vitlök. Fyll filéerna, stäng igen dem med hjälp av tandpetarna. Stek sedan kycklingen tills de fått en fin stekyta. Sätt in dem i ugnen, 225 grader i cirka 25 minuter. Kolla så att de är klar med hjälp av en termometer eller skär lite i kycklingen & se så att den inte är röd. Servera med ugnsgrillade rotfrukter& en tzatziki.
Givetvis hade jag balsamvinäger med smak av fikon tillsammans med en god grön sallad.
Smaklig måltid!